BIOLOŠKI TRETMAN

Biološki tretman lica je intenzivan tretman prema tipu kože koji se radi preparatima koji su na bazi prirodnih aktivnih sastojaka. Ono što je posebno kod tih aktivnih supstanci je to što su one izolovane iz prirodnih sastojaka što omogućava primenu u jačoj koncentraciji nego da su u svom izvornom obliku. Biološki tretman ima antioksidantna svojstva, eliminiše dejstva slobodnih radikala. Svrha biološkog tretmana lica jeste regeneracija kože i poboljšanje njenog izgleda. 

DERMAPILING

Dermaplaning je tretman lica koji se radi hirurškom oštricom žileta, pri čemu se njome prelazi preko kože kako bi se uradila eksfolijacija. Pored eksfolijacije, dermaplaning uklanja i nežne dlačice sa vašeg lica, dajući vam ten koji je sjajan, gladak i bez teksture. Uklanjanjem mrtvih ćelija i prljavštine dolazi na površinu “nova i mlada” koža, te se tim tretmanom smanjuje izraženost bora i finih linija. Nakon dermaplaninga, u kožu bolje prodiru proizvodi za negu lica, a šminka se lakše nanosi, lepše izgleda i teže se razmazuje. 

FITOPILING

Fitopiling je tretman lica prirodnim, biološki aktivnim sastojcima, kojima se ljušti površinski sloj kože i potkožnog tkiva. Biljni sastojci prodiru duboko u epidermis i utiču na to da koža bude obnovljena i sjajna. Brzo perutanje utiče na metabolizam kože lica, podstičući je da bude elastičnija. Samim tim što se koža ubrzano ljušti i obnavlja, nestaju bubuljice sa starom kožom. Ožiljci od bubuljica se smanjuju jer se čestim obnavljanjem kože smanjuju brazde. Hiperkeratoza, poznatija kao zadebljanje kože, takođe se efikasno otklanja ovim tretmanom zato što se skidanjem slojeva kože, skida i zadebljanje koje je suvišno. Isti je princip i sa hiperpigmentacijama, odnosno flekama. Masna koža sklona proširenim porama se može držati pod kontrolom tako što se na ovaj način uklanja višak sebuma koji se u koži proizvodi, pa dolazi do normalizacije stanja. Premda nema antiage efekat, pojava mlade kože čini da lice deluje elastičnije, zategnutije i svežije. 

HIGIJENSKI TRETMAN

Higijenski tretman lica je osnovni tretman nege lica i prvi korak u daljem tretiranju. Odnosi se na dubinsko čišćenje kože, koje u kućnim uslovima nije moguće. Preporučuje se svima, bez obzira na pol, životno doba i tip kože. Optimalno je raditi ga jednom mesečno, jer je koža svakodnevno izložena štetnim uticajima spoljne sredine kao što su smog, dim i prašina. Higijenskim tretmanom oslobađamo kožu suvišnog sebuma, izumrlih ćelija i nečistoća. Time se pospešuje mikrocirkulacija, što direktno utiče na fibroblaste, podstičući ih na proizvodnju kolagena i elastina, koji daju elastičnost i čvrstinu koži. Takođe, preparati koji se nanose na očišćeno lice dublje prodiru, te postižu bolji efekat. 

HOLIVUDSKI TRETMAN

Holivudski tretman lica ili holivudski sjaj je tretman lica koji čini kožu lica privlačnijom i sjajnijom. To je neinvazivan postupak koji pomaže kod pomlađivanja kože, pre svega kod oštećene kože. Efikasno ubija bakterije u porama, pomaže kod proširenih pora, što daje dosta čvršću i lepšu kožu. Holivudski tretman lica je nežni postupak i može da se primenjuje  bez obzira na tip kože. Dakle daje odlične rezultate kod svih žena i muškaraca bez obzira na starost. Povećava tonus kože, smanjuje intenzitet fleka, finih linija, bora i ožiljaka od akni. Koža se popunjava i izgleda mlađe. Holivudski tretman lica pruža dugoročne rezultate, brz je i prijatan tretman. Odličan kao instant rešenje pred važne događaje. 

KLASIČAN TRETMAN

Klasični tretman = higijenski tretman + piling + serum + masaža 
Higijenski tretman lica je osnovni tretman nege lica i prvi korak u daljem tretiranju. Odnosi se na dubinsko čišćenje kože, koje u kućnim uslovima nije moguće. Preporučuje se svima, bez obzira na pol, životno doba i tip kože. Optimalno je raditi ga jednom mesečno, jer je koža svakodnevno izložena štetnim uticajima spoljne sredine kao što su smog, dim i prašina. Higijenskim tretmanom oslobađamo kožu suvišnog sebuma, izumrlih ćelija i nečistoća. Time se pospešuje mikrocirkulacija, što direktno utiče na fibroblaste, podstičući ih na proizvodnju kolagena i elastina, koji daju elastičnost i čvrstinu koži. Takođe, preparati koji se nanose na očišćeno lice dublje prodiru, te postižu bolji efekat. 

MASAŽA LICA

Kada su mišići na vašem licu pod tenzijom, veća je verovatnoća da će nastati nove i postati vidljivije postojeće bore, zbog čega ih treba masirati. Stimulisanje mišića lica redovnom masažom pomaže u protoku kiseonika u tom području – što je samo po sebi prirodni oblik nege kože protiv starenja. Veći protok krvi povećava proizvodnju kolagena, što daje zdrav i prirodan sjaj tenu. Još jedan benefit je što masaža lica pomaže da kozmetički proizvodi bolje prodru u kožu, te se povećava njihovo dejstvo. Masaža lica ima relaksirajuć efekat, što je čini odličnim načinom za oslobađanje od stresa. 

PREGLED I KONSULTACIJA

Pregled kože je idealan start u podizanju nege na profesionalni nivo. Na osnovu stanja vaše kože ćemo odrediti koji tretman je optimalan za vas. 

TRETMAN KISEONIKOM

Medicinska istraživanja svakodnevno dokazuju pozitivna dejstva kiseonika na kožu, pri čemu su najmoćniji benefiti svakako antibakterijsko delovanje u lečenju akni, stimulacija proizvodnje kolagena za povećanje elastičnosti kože, kao i ubrzavanje  cirkulacije, što doprinosi blistavom, svežem i pomlađenom izgledu. Tretman lica kiseonikom pomaže u detoksikaciji kože od štetnih uticaja iz okoline i dubinski čisti pore, uništavajući bakterije u njima. Usled poboljšanja oksigenacije kože dolazi do dramatičnog poboljšanja izgleda kože u pogledu bora, boje i teksture kože. Ovim tretmanom se hrane ćelije kože, stimuliše se njihov metabolizam, ubrzava keratinizacija, sinteza kolagenih i elastičnih vlakana, poboljšava cirkulacija, hidratacija kože i koži se pruža podrška u borbi protiv slobodnih radikala. 

BB GLOW

BB glow tretman može pomoći kod različitih stanja lica, uključujući hiperpigmentaciju, crvenilo, podočnjake i proširene pore. Ne samo da sjajno pokriva nesavršenosti kože lica, već i hidrira kožu, smanjuje fine linije, bore i mitisere. BB glow takođe je idealan za ljude sa rozaceom, kako bi pokrio crvenilo i ispucale kapilare. Pigmentovani serum se ne razmazuje i ne ispira. Pored toga, BB krema koja se unosi u kožu dermapenom sadrži mnoge sastojke protiv starenja, vitamine i antioksidante koji će vašu kožu održati zdravom i mladom.

ČIŠĆENJE ULTRAZVUČNOM ŠPATULOM

Tretman ultrazvučnog čišćenja lica obavlja se posebnim aparatom koji emituje zvučne talase koje ljudsko uho ne može da čuje. Ovakve vibracije dubinski prodiru u kožu i izvlače prljavštinu, višak nagomilanih mrtvih ćelija kože i sebuma na površinu. Kada ultrazvučni talasi uđu u kožu, oni se ne zaustavljaju u epidermu. Naprotiv, njih će upiti i mišići lica i kosti lobanje, a čitava reakcija tela na ove talase dovešće do toga da iz tkiva počne da se emituje toplota. Tkivo, a samim tim i koža, se zagreva čime se otvaraju pore, povećava dotok kiseonika do ćelija kože lica i lakše uklanja prljavština iz pora.

HIDRATACIJA MEZOTERAPIJOM

Mezoporacija je savremena tehnika koja omogućuje brže i dublje prodiranje aktivnih supstanci i aktiviranje metabolizma u dermisu. Ova estetska metoda primenjuje pulsne struje, koje stvaraju elektromagnetno polje, koje otvara privremene kanale – mezopore u lipidnom sloju u epidermu, čime omogućava prolaz aktivnih supstanci u žive slojeve kože. Metod se zasniva na elektroporaciji, za čije naučno potvrđivanje su Peter Agree i Roderick Mac Kinnon dobili Nobelovu nagradu u oblasti hemije.
Mezoporacija predstavlja bezbolnu alternativu klasičnoj mezoterapiji koja podrazumeva ubacivanje aktivnih supstanci u dublje slojeve kože putem mezoterapijskih iglica. Cilj mezoporacije je ubacivanje u kožu kozmetički aktivnih supstanci, koje klasičnim nanošenjem, odnosno utrljavanjem u kožu, ne bi prošle epidermalnu barijeru i ne bi se postigao željeni efekat.

MEZOTERAPIJA DERMAPENOM

Dermapen tretman se izvodi posebim uređajem koji liči na olovku te odatle i naziv samog tretmana. Tretman se sastoji iz procedure kojom se malim ubodima  stimuliše proizvodnja kolagena, te se na taj način omogućava bolja apsorpcija aktivnih kozmetičkih supstanci. Dermapen je vrsta mezoterapije,
unapređena metoda. Mezoterapija je kozmetički tretman kojim se pomoću aparata u kožu ubrizgavaju vitamini, minerali i sve ono što joj je potrebno da se obnovi, podmladi i regeneriše. Igličastim penetracijama po licu, kroz Dermapen aparat se ubrizgavaju minerali i vitamini. U odnosu na mezoterapiju i Dermaroler koji se koristi u tom tretmanu, Dermapen uređaj ima mnogo gušće iglice i mnogo su tanje, što dovodi do toga da mnogo kvalitetnije popunjava pore jer se ova igličasta penetracija može lakše kontrolisati. Ovaj uređaj napravljen je od nerđajućeg čelika, a glava je sterilna i menja se prilikom svakog izvođenja.

MIKRODERMOABRAZIJA

Mikrodermoabrazija.