RADIOTALASNI LIFTING

Radiotalasni lifting je najefikasniji nehirurški tretman za podmladjivanje lica , vrata i tela. Služi za uklanjanje bora i zatezanje opuštene kože. Ovom metodom moguće je postići i veoma zadovoljavajući efekat  kada je reč i o opuštenoj koži stomaka, unutrašnje strane nadlaktica i butina.

Raditalasi svojim toplotnim efektom izazivaju sintezu novog kolagena i elastina, dok ispravljene spirale već prisutnog kolagena kontrahuju, što dovodi do momentalnog zatezanja kože, a efekat liftinga vidi se odmah nakon prvog tretmana. Sa sledećim intervencijama efekat zatezanja se povećava.

MEZOTERAPIJA BEZ IGLE (neinvazivna mezoterapija)

Neinvazivna mezoterapija kao moderna alternativa klasičnoj mezoterapiji, predstavlja estetsku proceduru, kojom se u kožu, uz pomoć električnih impulsa, ubacuju visoko kvalitetne hranljive materije, koje tkivu nedostaju, a neophodne su za njegovo pravilno funkcionisanje.

Neinvazivna mezoterapija (mezoterapija bez igle )se zasniva na fenomenu Elektroporacije, kog su naučno potvrdili dr Peter Agree i Dr Roderick Mac Kinnon i zato 2003 godine dobili Nobelovu nagradu za područje Hemije!

Tretmanom  se  ubrzava i poboljšava metabolizam i prokrvljenosti kože i veziva,popravlja limfna drenaža, podstiče regeneracija i jačaju odbrambene funkcije kože i veziva.

Neinvazivna mezoterapija, kao i klasična mezoterapija ima za cilj restruktuisanje i  podsticanje prirodnih regenerativnih i reparativnih procesa kože i veziva, što za rezultat ima svež i zdrav izgled.

Do skoro su postojale nedoumice oko toga, šta je efikasnije i šta daje bolje rezultate, klasična ili mezoterapija bez igle. Zapravo se radi o metodama  koje imaju isti cilj, a to je ubacivanje u kožu velikih molekula,( koje utrljavanjem u kožu, ne bi prošle epidrmalnu barijeru i samim tim ne bi postigle željeni efekat), s tim da se kod klasične mezoterapije koristi špric sa mezokoktelom i igla, a kod neinvazivne tzv. virtuelne mezoterapije, špric i iglu zamenjuju električni i/ili radiofrekventni impulsi.

Prednost neinvazivne mezoterapije je ta što je, za razliku od mezoterapije iglom, apsolutno bezbolna i ne ostavlja na koži, nakon tretmana nikakve nepoželjne tragove, pa se ne mora posebno planirati, već ju je moguće uraditi bilo kad u toku radne nedelje ili vikenda.

Takodje se ubraja u tretmane koje je pozeljno uraditi pred neki vazan dogadjaj, jer lice nakon tretmana jednostavno zablista!

Dinamika i broj tretmana!

Prema dosadašnjim iskustvu, najbolji rezultati se dobijaju kada  se tretmani izvode u seriji, od 4- 6 tretmana, sa razmacima 7-10 dana. Tretman se može uraditi i jednokratno, s ciljem postizanja brze rehidratacije i osveženja lica pred neki važan dogadjaj ili kao tretman kontinuirane nege jednom mesečno!

TRETMAN LICA KISEONIKOM

Rečenica koju često čujemo nakon ovog  tretmana je:

“Osećam kako mi je koža“ prodisala“!

Sigurno da i jeste!

Tretman lica kiseonikom predstavlja jedan kompleksan tretman na kom se  u kožu utiskuje, zajedno sa blagotvornim molekulima kiseonika i mezoterapijski koktel(hijaluronska kiselina, kolagen, hidrolizovani elastin, minerali, vitamini, enzimi), specijalno dizajniran da hidrira, revitalizuje i u poptpunosti oporavi lice!

Skoro da i nije potrebno objašnjavati koja sve blagotvorna dejstva ovakav tretman može pružiti:

čišćenje, hidratacija, stimulisana regeneracija…

Rezultat tretmana se odmah vidi!

Idealno bi bilo uraditi seriju od 4-6 tretmana sa razmakom od 7-10 dana, ali i ako uradite  samo jedan tretman, lice zaista zablista!

Tretman kiseonikom lako se uklapa i kombinuje sa drugim tretmanima i nema kontraindikacija!

Bezbedno se mogu tretirati dekolte i vrat, koji su vrlo osetljiva regija.

Idealan je za ublažavanje i uklanjanje podočnjaka!

Nakon tretmana na koži nema crvenila niti bilo kakve propratne iritacije!

Većina naših kolega smatra, a mi se potpuno slažemo,  da je tretman lica kiseonikom i mezokoktelom koji se zajedno sa kiseonikom neinvazivno ubacuje u kožu, jedan od najefektnijih neinvazivnih tretmana i da se rezultati ovog tretmana mogu meriti sa rezultatima nekih ozbiljnijih poluinvazivnih procedura, pa čak i klasične mezoterapije!

Idealan je kao priprema za Botox i filere, jer „oživi kožu“ , pa je rezultat svega kompletno popravljen izgled!

Nije nikakvo čudo da mnoge zvezde praktikuju ovaj tretman svaki put kad treba da posebno zablistaju!

DERMAPEN

Dermapen mnogi svrstavaju u glavne antiage tretmane 21. veka.  Tretman se sastoji iz procedure kojom se stimuliše proizvodnja kolagena i omogućava bolja apsorpcija kozmetički aktivnih supstanci. Ovom jednostavnom, a efikasnom procedurom zasnovanom na finoj igličastoj penetraciji koja se dubinski može precizno kontrolisati, mogu se ostvariti estetski efekti slične onim kod laserskog tretmana.

Dermapen je vrsta mezoterapije koja je postala glavna i po efektu zasigurno najbolja metoda kada su u pitanju sledeće stvari:

Otklanjanje ožiljaka (i ožiljaka od akni), bora, hiperpigmentacije (fleke), antiage tretman protiv starenja kože, sužavanje pora, Revitalizacija umorne kože, tretiranje celulita, strije, tretmani protiv opadanja kose.

EPILACIJA

Epilacija podrazumeva, trajnu destrukciju folikula dlake, uz pomoć laserskog snopa!

Kako dolazi do trajnog uništenja dlake?

Pigment melanin, koji se nalazi u dlaci i od čije količine i tipa zavisi boja dlake, apsorbuje laserski snop, dolazi do denaturacije i zagrevanja (selektivne fototermolize) i trajnog uništavanja folikula iz koga raste dlaka!

Rezultat  epilacije zavisi od:

Količine i vrste pigmenta u dlaci. Preduslov za dobar rezultat je da se u dlakama nalazi više eumelanina u odnosu na feomelanin. Ako se pri tretmanu oseti miris spaljene dlake, to je znak koji upućuje na to da eumelanina ima dovoljno i da se može očekivati dobar rezultat tretmana; ne zavaravajte se i ne dozvolite da vas bilo ko obmane-sede i plave dlačice neće se unistiti laserom, koji god laser da je u pitanju. Bez pigmenta-nema rezultata!

Broja dlaka u anagenoj fazi, jer se jedino u anagenoj fazi (fazi rasta) može trajno uništiti folikul;

Regije koja se tretira. Za dlake na licu (nausnice, brada, podbaradak, obrazi, jagodice), grudima i ledjima kod muškaraca, potreban je veći broj tretmana, u odnosu na dlake na ostalim regijama;

Od energije i talasne dužine laserskog snopa. Što je veća energija, to je bolji rezultat.

Jedan od najvažnijih faktora, od kojih zavisi uspeh epilacije, je broj androgenih receptora, tj. mesta gdje deluju muški polni hormoni. Androgeni receptori su mesta gde se vežu muški polni hormoni i pod njihovim uticajem nezrele velus dlake postaju zrele. Broj receptora je najveći u području nausnica i brade, te je zato za te regije potrebno uraditi više tretmana epilacije!Najmanji je na nogama, bikini zoni i leđima. Najveći broj velus dlaka se nalazi na licu, grudima,nadlakticama i leđima.

Kod hormonalnih poremećaja(nadbubrežne žlezde i jajnici), usled hormonalne neravnoteže, broj tretmana, pogotovo u regiji lica, može biti veći.(Najčešće se radi o policističnim jajnicima).

Prosečan broj tretmana za regije na telu je 4-8!

Broj tretmana za regije na licu, zavisi od razloga prekomerne maljavosti. Ukoliko se radi o hormonalnom disbalansu, broj tretmana može ići i do 10.

Prosečan razmak izmedju tretmana je 4-8 nedelja, ako se radi o regijama na telu!

Razmak izmedju tretmana za regije na licu je 3-5 nedelja u početku(prva 4 tretmana),  naredni tretmani se rade sa većim razmacima!

Laser se za svrhu trajnog uklanjanja dlaka koristi od 80. godina prošlog veka i smatra se bezbednom metodom za trajno uklanjanje nepoželjnih dlačica!

 

Kome se epilacija ne preporučuje?

Epilepsija je apsolutna kontraindikacija za, jer laserska svetlost može isprovocirati epileptični napad,

Insulin zavisnim dijabetičarima, zbog mikro-angiopatija perifernih tkiva;

Osobama koje koriste antikoagulantne lekove (Heparin), i druge lekove i preparate koji mogu uzrokovati fotosenzitivne reakcije. Treba prestati sa terapijom 10 dana pre i 2 dana nakon tretmana;

Kliničko ispitivanje o provodjenju tretmana na trudnicama, bez obzira što laserski snop deluje tek nekoliko milimetara u dubinu kože i u načelu, ne bi trebalo da izazove nikakve smetnje, još uvek nije do kraja završeno, pa se preporučuje da se trudnicama tretman trajnog uklanjanja dlaka, radi tek po završetku trudnoće i laktacije;

 Kod koga ne očekujemo pozitivan rezultat  epilacije, ma koliko uporni bili i koji god laser koristili?

Osobe sa crvenim (ridjim), svetlo smedjim, plavim i sedim dlakama, nisu kandidati za  epilaciju!